El Bon Relax es manifesta

D'entre 135 i 150 veïns del Bon Relax han fet la manifestació fins a l'Ajuntament de Sant Pere Pescador per fer saber les seves reivindicacions

Un cop reunits a l'entrada del Bon Relax dones, homes, nens, nenes, àvies i avis, han anat fins al casc antic. Portaven xiulets, estris de cuina amb els que feien fressa, cartells reivindicatius del descontent i dos pancartes on es llegia "Bon Relax també és Sant Pere!! Ho sap l'Ajuntament?".

La desfilada ha passat també pel pont, però tot i el descontent i la tibantor, ha anat passant ordenada i sense cap aldarull remarcable fins a l'Ajuntament.

Els veïns reivindiquen:
"- Mentre no es fa la connexió a la depuradora d’Albons: que tot l’any funcioni l’estació de bombeig cap a la depuradora i que a l’estiu es llogui un motor per que barregi els fangs. Alhora, que les quotes que hem anat satisfent per la depuradora durant més de 10 anys, mentre aquesta no funcionava, siguin per pagar la connexió a la depuradora d’Albons i que no se’ns demani cap contribució especial per fer aquesta connexió. En definitiva no volem que es contamini l’aigua, ni el riu, ni la platja...
- Que es faci efectiva la variant de l’Avinguda d’Empúries a l’est del Bon Relax est segons marca el Plà General d’Ordenació Urbanística PGOU. Donada la perillositat i donat que no volem esperar més (fa més de 20 anys que ho reclamem) que es posi algun sistema efectiu limitador de la velocitat: semàfors, coixins berlinesos o el que s’escaigui
- Repintar l’asfalt (STOP, prioritats de pas, línies...), netejar amb més consciència el parc infantil i la urbanització en general de restes orgàniques i de brutícia, posar més senyals limitadores de velocitat dins la urbanització, més containers de restes vegetals... i en general volem deixar de banda la deixadesa que presenta el Bon Relax i tenir els mateixos serveis que el cas antic. Aquí hi viu molta gent tot l’any."

Els mossos han ajudan en tot moment a la circulació ajudats per voluntaris de l'Associació de veïns, principals impulsors de la manifestació.

A banda dels mossos també ha estat avisat l'Ajuntament, el principal implicat en la manifestació, però no ha emès cap comunicat al respecte. A més cal afegir que fa un any l'Alcalde va ser convidat a la reunió de veïns, així com també a la del dia 19 del mes passat juliol, però no va emetre cap resposta ni va fer acte de presència; tal i com si que va fer fa dos anys després de les eleccions.

Davant de l'Ajuntament s'ha llegit el manifest en el que expressen que l'Associació de Veïns se sent atesa amb bones paraules però amb pocs fets. Adjuntem el text llegit:

Sr. Alcalde

Raons per les quals s’ha arribat a la protesta generalitzada dels Veïns de la urbanització Bon Relax de Sant Pere Pescador

1r. - Carretera o Avinguda d’Empúries ?

El 1988 l'Ajuntament de Sant Pere Pescador presentà als veïns de la carretera d’Empúries el projecte d’obres per dotar-la de doble calçada de circulació de vehicles, calçada de circulació de bicicletes i de vianants, instal•lació de fanals d’il•luminació i plantat d'arbratge
.
Cada un dels veïns afectats van ingressar en el compte corrent del banc popular a nom de l’ajuntament, la quantitat de pessetes que li corresponia pagar pel numero de metres de façana del seu habitatge. Es van ingressar mes de 10.000.000 pessetes, documentades amb els consegüents rebuts d’ingressos bancaris.

Mai no es van començar les obres i en la premsa local es van denunciar els fets i la desaparició dels esmentats milions de pessetes.

Tot ha quedat en el més inqualificable dels oblits

En la dècada dels 90 amb la col•laboració dels càmpings s’asfalta la carretera fins a l'Escala convertint-la en una magnífica pista de velocitat, confinant els ciclistes i vianants per un carril estret i perillós, amb tot això s’han propiciat diferents accidents en els últims anys, i es manté dia a dia el risc de perdre la integritat física tant sols per sortir de casa amb cotxe, i no diguem caminant.

Portem 20 anys denunciant aquests fets als diferents consistoris i preferentment a vostè havent-li presentat fins i tot pressuposts i solucions alternatives.

És cert que l'actual ajuntament ens tracta i atén amb exquisitat. Però no és menys cert que fa un any que en la premsa escrita, vostè. Ja deia " que ha que buscar alternatives per arribar a una solució o consens el mes aviat possible " i l'úniques i repetitives respostes que ens donen són:
-- Els equips tècnics municipals ho estan estudiant
-- Estem esperant la resposta d’un o un altre departament de la Generalitat de Catalunya
I continuem igual.

2n. - Depuradora
Quan es va construir la urbanització Bon Relax se la va dotar d’una depuradora que complia la normativa vigent a l’època.

L'Ajuntament en el seu moment va recepcionar la urbanització amb la seva depuradora a ple rendiment abonant les despeses de manteniment

Que presentava el sr. Administrador de la comunitat-- tot aquesta documentat -
Des de l'any 1997 l'Ajuntament deixa de fer efectives les despeses fins a acumular un deute al sr. Administrador de 6.000 € que obliga la junta directiva de l’associació a interposar un contenciós administratiu l’any 2004.

A petició del sr. Alcalde i a canvi d’adequar la pista infantil de la urbanització, es retira el contenciós.

La depuradora però, segueix sense funcionar des de fa més de 10 anys anys i davant de les protestes dels veïns per les males olors, els mosquits, perill d’infecció a distància i de les capes freàtiques del subsòl l’actual ajuntament condicionà parcialment la depuradora adequant únicament l’estació de bombatge per a la decantació de les aigües residuals al Rec del Moli.

Funcionà tan sol uns mesos i en l’actualitat la insalubritat del lloc és manifesta per tot el exposat i ara amb l’agreujant per la proliferació exponencial de rosegadors.

Els veïns de Bon Relax paguem des dels orígens l’impost de depuradora que de bé poc ha servit amb l’agreujant i comunicat per escrit que la connexió a la xarxa general de la depuradora d'Albons es farà a través de contribucions especials sense quantitats a pagar ni calendari .

En 1996 el llavors sr. Alcalde ja deixava constància en la premsa que calia millorar les clavegueres de Sant Pere i fer-se una depuradora.
En el 2009, pel que sembla, l’ACA ha ubicat la planta de bombatge de les aigües residuals en terreny limítrof al pont sobre el riu Fluvià.

Sr. Alcalde, fins que arribi el tan desitjat i necessari dia de la connexió:

És intolerable mantenir els veïns de Bon Relax en aquestes perilloses condicions.

3r. - Voreres, arbratge, neteja de carrers

És lamentable l’estat de les voreres que per culpa de l’arbratge col•locat al seu dia i inadequat per les seves característiques les fa intransitables i perilloses per a les persones i per als cotxets de nadons.

Per transitar s’ha de fer per la calçada dels vehicles, ara reparada amb els apedaçats asfàltics, però amb el perill de la circulació de vehicles

Les herbes, les fulles caigudes dels arbres, la brutícia de la calçada...

Tot el conjunt imposa el sentiment d’abandonament.

La junta directiva d’aquesta associació creu que ha utilitzat tots els mitjans al seu abast per solucionar si no tots, part dels problemes exposats

Manifestant i compartint el sentiment de protesta dels socis i veïns del Bon Relax.

La manifestació passant pel pont del riu Fluvià
Manifestant amb pancartes
Durant la lectura del manifest
Manifestants

Copyright 2006 - 2011 · SantPerePescador.com · Emporda Disseny Web · Avís Legal · Anuncia't · Contacte
SantPerePescador.cat no te cap vinculació amb l'Ajuntament de Sant Pere Pescador