La granja de peixos de la Badia de Roses presenta concurs voluntari de creditors

La piscifactoria Base Viva de Sant Pere Pescador cessa la seva activitat després de 28 anys produint alevins de llobarro i sol·licita concurs voluntari de creditors.

Base Viva SL, antigament anomenada Granja Piscícola de la Badia de Roses SA, la piscifactoria situada a la platja del Cortal de la Vila de Sant Pere Pescador, entra en concurs de creditors. L'empresa, que portava operant des de 1986, és l'única d'aquestes característiques a Catalunya i una de les primeres a nivell europeu en l'ús de la recirculació d'aigua per a la producció d'alevins de peixos en comptar amb un Know-How únic per a aquesta activitat. Ara es veu obligada a paralitzar el seu funcionament si no troba nou finançament.

La piscifactoria, a més de la producció a nivell comercial d'alevins de llobarro, ha desenvolupat al llarg d'aquest temps una gran tasca de R+D+I arribant a posar a punt la tècnica de producció d'altres espècies com el llenguado, peix d'un alt valor comercial i l'apreciat Mero. En els últims anys, estava col·laborant juntament amb la Xarxa de Referència de Recerca Desenvolupament i Innovació en Aqüicultura de la Generalitat de Catalunya, la Confraria de Roses i el centre d'immersió de Cala Jóncols en un projecte, ja molt avançat, per a la reproducció i cria del mero, amb l'objectiu de recuperar aquesta valuosa i emblemàtica espècie en perill d'extinció.

Proyecnova SL, l'empresa propietària de Base Viva, també ha presentat concurs de creditors d'una altra piscifactoria de la seva propietat situada a Vilanova i la Geltrú, anomenada Ecologia Marina, dedicada a l'engreix en gàbies flotants i a la venda del peix per assolir la talla comercial.

Sant Pere Pescador

Copyright 2006 - 2011 · SantPerePescador.com · Emporda Disseny Web · Avís Legal · Anuncia't · Contacte
SantPerePescador.cat no te cap vinculació amb l'Ajuntament de Sant Pere Pescador